APML logo
Српски Srpski English
Почетна > Активности > Вести > 21. Редовно заседање Егмонт Групе, Сан Сити 1 – 5. јул 2013. године

21. Редовно заседање Егмонт Групе, Сан Сити 1 – 5. јул 2013. године

03-Jul-2013 10:24:13

Од 1. до 5. јула 2013. године у Сан Ситију, Јужноафричка Република, одржава се 21. пленарно заседање Егмонт групе.

У току Пленарног заседања одржавају се састанци органа Егмонт групе односно састанци шефова финансијскообавештајних служби, Егмонт комитета, регионалних група и пет радних група Егмонт групе (РГ за правна питања, РГ за информационе технологије, РГ за обуку, Оперативна РГ, РГ за нове чланове).

У току Пленарног заседања паралелно се одржава и низ оперативних радионица о актуелним питањима у светској финансијскообавештајној заједници, као што су национална процена ризика од прања новца, корупција и прање новца, физичко-техничка и информатичка заштита ФОС, међународна сарадња, итд.

Имајући у виду значајна искуства и активан ангажман у међународној сарадњи, директор Управе Александар Вујичић је одржао презентације о међународној сарадњи у размени информација нарочито у регионалном контексту, затим о недавно спроведеној националној процени ризика од прања новца у Србији као и о искуствима Србије у области борбе против прања новца који потиче из пореских кривичних дела.

Егмонт група је мрежа 131 ФОС из целог света који размењују финансијскообавештајне податке путем заштићеног сајта Егмонт групе.

2011 Управа за спречавање прања новца