APML logo
Српски Srpski English
Početna > Aktivnosti > Vesti > Konferencija o suzbijanju pranja novca i finansiranja terori

Konferencija o suzbijanju pranja novca i finansiranja terori

03-Jun-2011 12:20:24

Konferencija o suzbijanju pranja novca i finansiranja terorizma u kontekstu evropskih integracija Srbije održana je 31. maja 2011. godine u hotelu Kontinental, uz učešće visokih zvanica, predstavnika relevantnih državnih organa, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora i banaka.

Konferencija, na čijem su otvaranju govorili i premijer Mirko Cvetković i šef delegacije Evropske komisije u Beogradu, Vensan Dežer (Vincent Degert), zamišljena je kao događaj koji treba javnosti da predstavi MOLI projekat za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, koji sprovodi Savet Evrope a finansira Evropska unija.

Uz moderatore Aleksandra Vujičića, direktora Uprave za sprečavanje pranja novca i Sajmona Godara (Simon Goddard), konsultanta na projektu, najviši predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal i Vrhovnog kasacionog suda označili su borbu protiv organizovanog kriminala kao apsolutni prioritet Republike Srbije, a predstavnici Uprave carina i Poreske uprave ukazali su na značajne rezultate u radu svojih institucija u borbi protiv pranja novca.

Predstavnici Narodne banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti ocenili su da oni ostvaruju efikasnu i konstruktivnu saradnju sa obveznicima nad kojima vrše nadzor,i da u tom smislu čine preventivni deo sistema, čime posredno pomažu organima nadležnim za represivni deo.

Konačno, u zaključcima Konferencije izražena je posvećenost i rešenost svih nadležnih organa da međuresorna saradnja bude još intenzivnija.


Datoteke za preuzimanje

Konferencija zaključci34KB.doc


Galerija slika

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
2011 Uprava za sprečavanje pranja novca