APML logo
Српски Srpski English
Početna > Propisi > Stručna Mišljenja > Da li se kod utvrđivanja vlasničke strukture pravnih lica koje se nalaze u državnom vlasništvu primenjuje drugačiji postupak i na šta u tom slučaju treba obratiti posebnu pažnju?

Da li se kod utvrđivanja vlasničke strukture pravnih lica koje se nalaze u državnom vlasništvu primenjuje drugačiji postupak i na šta u tom slučaju treba obratiti posebnu pažnju?

Pitanje:

Da li se kod utvrđivanja vlasničke strukture pravnih lica koje se nalaze u državnom vlasništvu  primenjuje drugačiji postupak  i na šta u tom slučaju treba obratiti posebnu pažnju?

  

 

  

 

Odgovor:

Radnje i mere poznavanja i praćenja stranke se uvek sprovode kako bi se utvrdilo stvarno vlasništvo u privrednom društvu, odnosno kako bi se utvrdio procenat udela Republike Srbije u vlasničkoj strukturi, kao i način na koji Republika Srbija učestvuje u vlasništvu takvog pravnog lica. Članom 43. stav 1. tačka 1) alineja (2) i tačka 2) alineja (2) Zakona utvrđeno je kada obveznik nije dužan da prikuplja podatke o stvarnom vlasniku stranke.

  

 

2011 Uprava za sprečavanje pranja novca