APML logo
Српски Srpski English
Početna > Aktivnosti > Vesti > 21. Plenarno zasedanje Egmont Grupe, San Siti 1 – 5. jul 2013. godine

21. Plenarno zasedanje Egmont Grupe, San Siti 1 – 5. jul 2013. godine

03-Jul-2013 10:24:13

Od 1. do 5. jula 2013. godine u San Sitiju, Južnoafrička Republika, održava se 21. plenarno zasedanje Egmont grupe.

U toku Plenarnog zasedanja održavaju se sastanci organa Egmont grupe odnosno sastanci šefova finansijskoobaveštajnih službi, Egmont komiteta, regionalnih grupa i pet radnih grupa Egmont grupe (RG za pravna pitanja, RG za informacione tehnologije, RG za obuku, Operativna RG, RG za nove članove).

U toku Plenarnog zasedanja paralelno se održava i niz operativnih radionica o aktuelnim pitanjima u svetskoj finansijskoobaveštajnoj zajednici, kao što su nacionalna procena rizika od pranja novca, korupcija i pranje novca, fizičko-tehnička i informatička zaštita FOS, međunarodna saradnja, itd.

Imajući u vidu značajna iskustva i aktivan angažman u međunarodnoj saradnji, direktor Uprave Aleksandar Vujičić je održao prezentacije o međunarodnoj saradnji u razmeni informacija naročito u regionalnom kontekstu, zatim o nedavno sprovedenoj nacionalnoj proceni rizika od pranja novca u Srbiji kao i o iskustvima Srbije u oblasti borbe protiv pranja novca koji potiče iz poreskih krivičnih dela.

Egmont grupa je mreža 131 FOS iz celog sveta koji razmenjuju finansijskoobaveštajne podatke putem zaštićenog sajta Egmont grupe.

2011 Uprava za sprečavanje pranja novca